“Adana karbon ayak izi azaltmakta örnek olacak!”

“Adana karbon ayak izi azaltmakta örnek olacak!”

ABONE OL
Kasım 27, 2023 03:49
“Adana karbon ayak izi azaltmakta örnek olacak!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Tarımın Sesi- Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, ‘Tarımda Yeşil Dönüşüm’ün sağlanması, karbon salınımının azaltılması Çukurova’nın bereketli topraklarında başlanacağını belirtti.

Adana Ticaret Borsası olarak öncü olacaklarını söyleyen belirten Bilgiç, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün yaptığımız Ekim ayı meclis toplantımız, Borsa kayıtlarımıza da tarihi bir gün olarak geçecek ve Borsa tarihindeki unutulmaz yerini alacaktır. Çukurova’nın verimli ve bereketli toprakları, iklimi ve su kaynakları, tarım için bölgemize inanılmaz fırsatlar sunuyor. Ancak bu verimli topraklar, sürdürülebilir ve modern tarım uygulamalarıyla değerlendirilmelidir. Teknoloji ve inovasyon, bu bölgenin tarımını daha verimli, çevre dostu ve rekabetçi hale getirmek için en önemli faktörlerdendir. Adana olarak Yeşil dönüşümü sağlamak ve karbon ayak izini azaltmak gelecek vizyonumuz için önemsediğimiz projelerin başında gelmektedir. Bu konuda yapılacak çalışmalarla Türkiye’ye örnek olacağız.

ATB olarak Adana’nın üretim alanlarının tamamının Kapalı Devre Basınçlı Sulama Sistemine biran evvel geçirilmesi projesine destek olmasını, Tarım ürünlerindeki fiyatlarda oluşan sıkıntıların azaltılmasını, üreticilerin sürdürülebilir tarımına devam edebilmesi ve tarımsal desteklerinde makul seviyelere yükseltilerek biran önce açıklanması için desteğini istedik. Bu konularda faydalı dönüşler olacağına inancım tamdır.
Ödeme elden bayan mı tercih ediyorsunuz? büyükçekmece escort kadınlar tam da size göre.
Adana fuarlar, festivaller şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Ekim ayı başında Lezzet Festivalimizi yoğun katılımla gerçekleştirdik. Misafirlerimiz çok memnun ve mutlu ayrıldı. Kentimize katma değer kattı. Bu başarıyı 07 Kasım 2023’da açılışını gerçekleştireceğimiz Uluslararası Tarım Fuarımız ile devam ettireceğiz. Çünkü Tarımın Başkenti olan ilimizde bu çok ayrı bir öneme sahip. Fuar alanında ilimiz oda-borsalarını temsilen Adana Ticaret Borsamızın da standı olacak. Tüm oda-borsalarımızı, tarım paydaşlarımızı ve üyelerimizi; yurtdışından da misafirlerimizi ağırlayacağımız bu fuara katılmaya, standımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz.”

v.z.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP