Antalya’da üreticiye her alanda destek…

Antalya’da üreticiye her alanda destek…

ABONE OL
Ocak 24, 2024 08:25
Antalya’da üreticiye her alanda destek…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya/ Tarımın sesi– Anakent Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret Borsası tarafından ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen 12. Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışına katıldı. Törende yaptığı konuşmada Başkan Böcek, “Yörex’e yöresel ürünlerin markalaşmasında, üreticilere katma değer sağlanmasında, tüm Anadolu’yu bir araya getirerek kaynaştırmasından dolayı önemine vergi yaptı.

Bir çiftçi çocuğu olarak, mazot, ilaç, gübre gibi yüksek maliyetler altında ezilen üreticinin, köylünün çektiği tüm sıkıntıları çok iyi bildiğini belirten Başkan Böcek, şunları söyledi:

“Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” anlayışıyla; sulamada güneş enerji santrallerimiz ile çiftçilerimize %85’i aşan enerji desteği veriyoruz. 10 ilçemizde kapalı devre sulama sistemleri, akıllı tarım uygulamaları, ekipman ve alternatif ürün destekleriyle üretimde verimi ve üreticilerimizin gelirinin artmasını sağlıyoruz.
Betmuze

“Tarladan sofraya, Antalya’dan dünyaya” mottosuyla, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şeflerin katılımıyla gerçekleştirilen Gastronomi Festivali ile de yöresel lezzetlerin tüm dünyaya tanıtıldığını aktardı. Antalya’nın 16 olan coğrafi işaretli ürününün sayısını arttırmak ve tanıtmak konusunda tüm paydaşlarla çalışmalarını sürdürdüklerini de vurgulayan Başkan Böcek, “Coğrafi işaretli ürünlerimizden biri olan tavşan yüreği zeytinin yetiştiği 26 bin dekar Zeytinpark’a, Antalya Ticaret Borsamız işbirliği ile sahip çıktık. Biliyoruz ki üreten ülke güçlü ülkedir. Fuarımızda yerel ve coğrafi zenginliklerimiz ile yer alarak üreten, ülkemize güç katan tüm katılımcılara ve misafirlerimize teşekkür ederim.”

Başkan Muhittin Böcek, açılış konuşmalarının ardından Anakent Belediyesi’nin YÖREX’te açtığı stantta Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ile Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ı ağırladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP