DOLAR

32,1520

-0.17%
EURO

35,1978

0.15%
ALTIN(gr)

2.519,75

0,78%
BİST 100

10643.58

0,78%
Emekli çiftçilere de ikramiye istemi…

Emekli çiftçilere de ikramiye istemi…

ABONE OL
Aralık 27, 2023 09:03
Emekli çiftçilere de ikramiye istemi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Çalışmayan emeklilere ödenen beşbin lira ikramiyenin ardından, çalışan emeklilere ikramiye yapılmaması her yönüyle tartışılıyor.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, emekli çiftçiler ile çalışan emeklilere de beşbin liralık ikramiye verilmesini sert istedi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Barut, şunları söyledi:
betebet giriş
“Emekçileri ve üretenleri cezalandıran AKP iktidarı, tüm çalışan emeklilere olduğu gibi tarım Bağ-Kur ve diğer meslek gruplarından emekli olan çiftçilere 5 bin liralık ikramiyeyi vermiyor. Hakkımızı alacağız elbette. Nasırlı elleriyle toprağı işleyip alınteriyle sulayan çiftçimiz için yapılsa azdır. Ancak AKP iktidarı ülke çiftçisine üvey evlat gibi davranıyor ve ocağını söndürüyor. Benzer bir durum şimdi tüm çalışan emekliler gibi emekli çiftçiler için de geçerli. Bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz.

Ülkemizde tarım sektöründe çalışan çiftçilerimizin yaş ortalaması 55’in üstünde. Ancak toprağa sevdalı çiftçilerimiz emekli olsalar da, yaşları ilerlese de üretmek ve değer yaratmak için çalışmaya devam ediyor. Ne hikmetse üretenleri cezalandıran AKP iktidarı, tüm çalışan emeklilere olduğu gibi tarım Bağ-Kur ve diğer meslek gruplarından emekli olan çiftçilere 5 bin liralık ikramiyeyi vermiyor. Bu ayrımcılığa karşı zaten Anayasa Mahkemesi’nde dava açtık. Çiftçimizin hakkını kimseye yedirmeyiz. Varımızla yoğumuzla, her şeyimizle direnmeye devam edeceğiz! Ocağımızı söndürenlerin, üretenleri cezalandıranların da hesabını ilk sandıkta soracağız elbette.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP