Karabat’tan “ESK” açıklaması…

Karabat’tan “ESK” açıklaması…

ABONE OL
Kasım 8, 2023 14:30
Karabat’tan “ESK” açıklaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Türkiye’ye gelen canlı hayvan ile karkas etlerin yandaş şirketlere ucuza verildiğini ileri sürmesinin ardından, Et Süt Kurumu iddiaları yalanlamasının ardından bugün de konuya ilişkin açıklamalarını sürdürdü. 20 Ekim’de yaptığı açıklamalarda Et Süt Kurumu bürokratlarının dışalımında etkin rol oynadığını savunan Karabat, bugün de konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Önceki açıklamalarında Macaristan, Polonya, Fransa ile İtalya’dan et alındığını belirten Karabat, Et ve Süt Kurumu (ESK) Yönetim Kurulu Üyesi Mücahid Taylan’ın bu dışalında rol aldığını ileri sürmüştü.

Karabat, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Mücahid Taylan’ın Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de faaliyet gösteren Green Farm And Trade Kft. isimli şirketin 3 ortağından birisi olduğu açıkça görülüyor. Bunların belgelerini de kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Türkiye’nin en fazla hayvan ithal ettiği ülkelerden birinde, bu ithalatı yapan kamu görevlisinin şirketi bulunuyor. Bu kişi aynı zamanda Tarım Bakanı’na danışmanlık yapıyor. Neresinden bakarsanız bakın tam bir rezaletle karşı karşıyayız.

Türkiye en fazla hayvan ithalatını ESK eliyle Güney Amerika’dan yapmaya hazırlanıyor. Aynı şekilde orada paravan şirketler kurulup büyük vurgun yapılmaya başlanacak. Son dönemde ESK yöneticilerinin ardı adına Güney Amerika seyahatleri tesadüf değildir!

AKP, yine rant sistemi kurarak birilerini zengin etme derdine düşmüştür. Ay sonunu zor getiren vatandaş ise pahalı ete mahkûm kalmıştır. Tarım Bakanı, ESK Başkanı ve ESK yöneticilerin tamamı istifa edip, yargı önünde hesap vermelidir.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP