Şekerpancarı ile patates üreticileri zorda…

Şekerpancarı ile patates üreticileri zorda…

ABONE OL
Aralık 27, 2023 08:52
Şekerpancarı ile patates üreticileri zorda…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Şeker Fabrikalarının satılmasıyla başlayan sorumlara her gün bir yenisi ekleniyor. Pancar üreticileri açıklanan taban fiyatlar karşısında zorlanıyor. Üretici, yeni üretim yıllarını kaygıyla karşılıyor.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmada şekerpancarında açıklanan taban fiyatın yetiştiriciyi ne denli zorluklara sürüklediğini anlattı.
gonebet giriş
Gürer, konuşmasında “sözleşmeli tarım olduğu için çiftçi çaresiz ürününü söküp fabrikaya veriyor, özellikle özelleşen fabrikaysa getirilen ürünü kendi belirlediği günde alıyor, bu nedenle ürün tarlada duruyor, tarlada durdukça fire artıyor, bu da çiftçinin gelirinin düşmesine neden oluyor” sözlerine yer verdi.

Ayrıca fabrikaların, çiftçiye söküm günü vermek yerine tarladan sökülen pancarı bir an önce alması gerektiğini belirten Gürer, “Nevşehir’in Kavak kasabasından arayan çiftçi, Tarım Kredi adına patates alımı yapıldığını, alımda sorun yaşadığını anlattı. Patatesin yerinde tespiti yapılmış, alımı yönünde karar da verildiği hâlde alım gerçekleşmemiş. Nedenini bilmediği bir biçimde alım kararının iptal edilmesinin bu bağlamda özellikle küçük çiftçileri mağdur ettiğini anlattı. Bakanlık bu soruna çözüm üretmelidir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP