“Suyumuzun değerini bilmeliyiz…”

“Suyumuzun değerini bilmeliyiz…”

ABONE OL
Aralık 6, 2023 10:52
“Suyumuzun değerini bilmeliyiz…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Adana’nın büyük bir tarım kenti olduğunu, söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, ATB yaptığı ziyaretinden ardından açıklama yaptı.

Kökçüoğlu, yaptığı açıklamasında suyun önemine vurgu yaparken, Adana’nın su varsılı bir kent olmasına karşın kuraklık yaşama olasılığından söz etti.

Kökçüoğlu, şunları söyledi:

“Üretimin planlaması çerçevesinde hem bu işin sanayisinde olan, hem ticaretini yapan, hem de üreten insanların görüşlerini, beklentilerini alıp, ilerleyen zaman dilimi içerisinde daha verimli bir şekilde Adana’da tarımsal üretimi nasıl planlayabiliriz? Bunu irdelemek için buradayım. Sanayici ve bunun ticaretini yapan iş insanları nasıl bir hammadde istiyorlar? nasıl bir talepleri var? Ticaretini yapan ve üreten insanların aynı malı, aynı miktar ve kalitede üretmelerini sağlamak amacındayız.

Adana su zengini olan bir il olsa da kuraklıklar yaşanabiliyor. Suyumuzun kıymetini bilmeliyiz. ‘Sudan ucuz’ diye var olan bir tabir bugün değişmiş durumdadır. Artık değerliliği ve zorunluluğu ifade etmektedir. Korunması gereken noktadadır. Artık suyu nasıl verimli kullanabiliriz? Nasıl tasarruf edebiliriz? İlerleyen kuşaklara bu miras aldığımız suyu aynı miktarda nasıl devredebiliriz? Bunları konuşacağız. Suyu korumaya çalışırken mevcut toprağı da koruma adına da bir şeyler yapmamız lazım. Hammaddeyi de korumamız lazım. Üretim yapacağımız alanı korumamız lazım. Tabii ticaret sadece zira üretimden müteşekkil değil bizim için. Gıda işletmelerimizi, mevcut tarıma dayalı sanayiyi de korumalıyız. Tarım Orman Bakanlığı olarak Türkiye genelinde verdiğimiz tarımsal desteklemeler, hibe programları, yatırımcılara yönelik yaptığımız desteklerin dışında Adana kırsalında da İPART projemiz var. Tarımla ilgili faaliyetler yürütenlere fayda sağlıyor.”

vz

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP