Desteklemeler yetersiz 

Desteklemeler yetersiz 

ABONE OL
Ocak 5, 2024 11:28
Desteklemeler yetersiz 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle üretici zorluklar yaşıyor. Ürünün oluşumunda gereksinen girdilerin kullanımı azaltıyor. Bu durum da ya yetersiz ya da verimsiz bir üretime neden oluyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde girdi artışından dolayı desteklemenin yetersiz kaldığını belirtirken şunları söyledi:

“Hayvancılık desteklemelerinin gerçek anlamda bu işi yapanlara, gerçek anlamda bu işi büyütmek isteyenlere ulaşmadığı bu nedenle de yerinde ve görerek hayvancılık destelemelerinin, il ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri ile koordineli olarak daha az bürokrasi ve güvenilir evraklarla üreticiye ulaşımı sağlanmalıdır.

Meradan sofraya kadar hayvancılık faaliyetlerinin iyileştirilmesi, girdi maliyetlerinin düşürülmesi, devlet desteklerinin arttırılması ve gerçek üreticiye ulaştırılmasından, üretime olumlu yansımalarının da gözlemlenmesi ile birlikte; hayvancılığın sorunlarının çok yönlü araştırılması ve tespit edilen sorunların çözümüne ilişkin gerekli tedbirlerin alınması adına Meclis Araştırması açılmalıdır…”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP