“En kıymetli hazine; toprak, su, gıda”

“En kıymetli hazine; toprak, su, gıda”

ABONE OL
Ocak 18, 2024 13:13
“En kıymetli hazine; toprak, su, gıda”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Tarımın Sesi– Ticaret Borsası ile Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi’ konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda insanoğlunun sağlıklı yaşayabilmesi, sağlıklı kuşakların yetişebilmesi için dünyanın en önemli değerinin toprak, tarım, gıda ve su olduğu vurgulandı.

Çok yakın geçmişte yaşanılan pandemi, deprem ile komşu ülkelerde yaşanan savaşlar acı deneyimler kazandırdığını belirten Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı konuşmada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu önem her geçen gün artarak devam edecektir. Bu bağlamda, tarım ve gıda sektörlerimizin geliştirilmesi ve tek bir damla suyumuzun heba olmadan verimli bir şekilde kullanılması çok ama çok önemlidir. Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak; Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için işletmelerin desteklenmesi, Tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, Geriye dönük izlenebilirliğin sağlanması, Gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesi, Kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, Kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi son derece önem arz etmektedir. Bugün burada gerçekleştirilecek toplantı ile üretici örgütleri ile kadınlar ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin tarıma dayalı ekonomik ve kırsal ekonomik altyapı faaliyetlerine yönelik yatırımları ve bu yatırımların süreçleri, proje bazlı % 50 hibe desteklerini birinci ağızdan dinleyeceğiz. Bu desteklerden ilimiz ne kadar çok yararlanabilir ise ülkemiz tarımına, ekonomisine ve istihdamına o kadar çok katkı sağlanacaktır. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe icabet eden siz değerli üreticilerimize, üyelerimize ve misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP