Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak 2006 yılından itibaren ‘Kırsal Kalkınma’ yatırımlarının desteklenmesi konusunda çeşitli hibe programları açıklandığını belirtti.
Kökçüoğlu, konuşmasında “Adana Ticaret Borsası Başkanımıza hem ev sahipliği hem de açıklamaları için teşekkür etmek istiyorum. Çünkü yaptığımız hibe programlarının toplumda bir karşılığının olduğunu konuşmasında gördüm. Bu anlamda yaptıklarımızın başarılı bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Biz Adana yerelinde Türkiye genelinde Türk tarımını bir adım bile olsa daha ileriye götürme amacındayız. Bunun ilk adımı üretimdir. Üretimde öncelik; önemli kaynağımız olan toprak ve suyu koruyacağız. Ve bunu sürdürülebilir kılacağız. Yenilenebilir üretim tekniklerini birlikte oluşturacağız. Üretim aşamasını başardıktan sonra ikinci adımımız; üretileni pazarlamaktır. Bir kısım ürün pazarlanırken bir kısım ürünü daha katma değerli hale getirmek için depolamamız gerekmektedir. Tüm bunlar sadece bitkisel üretimde değil, hayvansal üretimde de geçerlidir. Toprağımızı iyi değerlendirip, suyumuzu bir sonraki nesillerimize de bırakabilmek için ekonomik kullanmamız lazımdır. Kısaca toprağa zarar veren vahşi sulamayı bırakıp, modern sulama sistemlerine geçilmesi şarttır. Bunun için üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu finansı sizlere sağlamak istiyoruz. Bu programlar bunlar içindir” dedi.
Konuşmaların ardından Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Hasan Ali Karaağaç, İbrahim Halil Özdemir ve Aydın Görgel, “Altyapı Yatırımları”, “Ekonomik Yatırımlar” ve “Sulama Yatırımları” konusunda bilgilendirme yaparak katılımcıların destekler ve başvuru süreci ile ilgili sorularına yanıt verdi.
ETKİNLİK
5 gün önceGÜNDEM
5 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGÜNDEM
17 gün önceGÜNDEM
17 gün önceGÜNDEM
17 gün önceEKONOMİ
18 gün önce