Mazot, gübre, tohum; çiftçinin eli-kolu bağlandı!

Mazot, gübre, tohum; çiftçinin eli-kolu bağlandı!

ABONE OL
Şubat 18, 2024 09:44
Mazot, gübre, tohum; çiftçinin eli-kolu bağlandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde merkeze bağlı Yıldıztepe beldesinde, arpasına gübre atan çiftçiyle tarlasında görüştü.

Kiraladıkları tarlada yazlık arpa ekimi yaptıklarını anlatan üretici, tohumunu 15 liradan aldıkları arpayı 6 liradan sattıklarını belirterek, “Aradaki fark nereye gidiyor onu anlamıyoruz; 6 lira nere, 15 lira nere? Tohum olunca ne değişiyor da fiyat iki katından daha fazla oluyor? Buğdayın tohumunu ise 16 liradan alıyoruz, ürettiğimiz buğdayı 7 buçuk liradan satıyoruz” diye konuştu.

Gübreyi güz döneminde 13 bin 500 liraya aldıklarını belirten üretici, bugünlerde 15 bin liraya çıkan gübrenin fiyatının bu sezonda 20 bin liraya kadar yükseleceğinden dolayı ellerinin, kollarının bağlandığını söyledi.

CHP’li Gürer ise AKP iktidarları döneminde tarım sektörünün yaşadığı sorunların her geçen yıl katlanarak arttığını, çiftçi gönencinin kalmadığını, üreticileri sadece günü kurtarmak için üretim yapmaya çalıştığını aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, girdi maliyetlerindeki artışın önlenememesi durumunda, üretimden vazgeçen çiftçi sayısının da artacağını, böylece gıdaya erişimde yaşanan sorunların da bugünkünden daha fazla olacağının öngörüldüğünü belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mazotun litresinin 45 liraya dayandığı bir süreçte üreticinin ürününü değerinde satamaz duruma geldiğine de vurgulayarak, “Her şey üreticinin ve tüketicinin aleyhine gelişiyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP