Et alamayan kemiğe yöneldi!

Et alamayan kemiğe yöneldi!

ABONE OL
Mart 24, 2024 13:20
Et alamayan kemiğe yöneldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Tarımın Sesi– İktidarın inatla sürdürdüğü yanlış tarım-hayvancılık politikası nedeniyle,  ete ulaşmak her gün biraz daha zorlaşıyor. Dar gelirlilerin, emeklilerin et yiyebilmesi olanaksızlaşıyor.

Adana’da, ekonomik kriz altında alım gücü düşen yurttaşlar, et fiyatların akıl almaz biçimde artmasının ardından kemik satın almaya başladıkları belirtildi. Oruç ayında evine et götüremeyen yurttaşların kilosu 30 liradan kemik alarak yemeklerine tat vermeye başladığı öğrenildi.

Yıllık olarak yüzde 85 ile 180 arasında zamlanan etli yemek hayal oldu. Kasaplarda daha önce ücret alınmadan isteyene verilen eti sıyrılmış kemik kilosu 30 liradan satılıyor. Tavuk sıyrığı kemik da aynı fiyattan alıcı bulduğu belirtiliyor. Kasaplar, yurttaşın et fiyatlarının yükselmesinden kendilerini suçladıklarını belirtilerek “bizim bu durumda suçumuz yok, insanların fiyatı yüksel bulmaları haklı ama yapacak bir şey yok” dediler.

Kasaplar, et fiyatlarındaki yükselmelerle kemiğin 30 liradan satılmasına ilişkin şunları söyledi:

İnsanlar genellikle ciğer, yürek, kemik istiyor. et pahalı olduğu için alamıyorlar. İnsanlar kemik alıyor, kaynatıp vitamin için çocuklarına içiriyorlar. geçen yıl kuzu ayağı 1-2 lirayken, bu yıl 15 lira oldu. Yürek geçen yıl 70 liraydı, şimdi 140 lira. Yine ciğer geçen yıl 120 liraydı, bu yıl 300 lira oldu. Kuzu ciğeri 100 liradan 400 liraya yükseldi. Eskiden kemikler satılmaz, atılılardı, şimdi kilosu 30 lira. Satışlar geçen yıla göre çok düştü.”

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP