DOLAR

32,2469

0.13%
EURO

35,3766

0.17%
ALTIN(gr)

2.522,19

0,87%
BİST 100

0,87%
Fransa kuru inciri geri gönderdi

Fransa kuru inciri geri gönderdi

ABONE OL
Nisan 15, 2024 09:25
Fransa kuru inciri geri gönderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’den Fransa’ya satılan üç parti kuru incir, içerdikleri yüksek aflatoksin düzeyleri nedeniyle sınırdan geri gönderildi. Fransız gümrük yetkilileri, kabul edilebilir aflatoksin limitinin çok üzerinde değerler saptadığı belirtildi.

Karar’dan Burak Öztoprak’ın haberine göre Doç. Dr. Ferhat Aslan, yaşanan bu olayın ardından sağlık sektöründeki bazı uygulamalara sert eleştirilerde bulundu. İncirlerde belirlenen yüksek aflatoksin düzeylerinin karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Aslan, sağlık kuruluşlarının, derneklerin bu tür sağlık riskleri karşısında yetersiz kaldığını vurguladı.

Aslan, yaptığı açıklamada “Antalya, Boston ve kendi şehirleri arasında kongre turistliği yapanlar, hasta derneklerini bile yöneterek SGK’yi aldatıyor. Böylece toplum bu toksinleri yemek zorunda kalıyor” diyerek durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Arslan, bu tür olaylarda daha etkin önlemlerle denetimlerin yapılması gerektiğini savundu, kamuoyunun bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP