İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Balparmak Kampüsü’nü ziyaret ederek, Balparmak AR-GE Merkezi’nde yürütülen bilimsel çalışmaları yerinde inceledi. Balparmak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Altıparmak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Parıldar’a balda hile ile sahtecilikle mücadele kapsamında geliştirdikleri yenilikçi analiz yöntemleri ve bilimsel projeler hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. AR-GE ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı, Balparmak’ın bu alandaki dünya çapındaki önemli çalışmalarından söz etti.
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Balparmak Kampüsü’nü ziyareti sırasında, Balparmak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Altıparmak, Genel Müdür Ali Bozer, AR-GE ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı ile Kurumsal İletişim ve Organizasyon Müdürü Neval Tunalı tarafından karşılandı. Ziyarette ayrıca İstanbul İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Turgut Şişman, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hatice Yağmur ile Çekmeköy İlçe Tarım Müdürü Ahmet Beşir İçin de katılımda bulundu.
Balın, dünyada en kolay taklit ve hileli gıda ürünlerinin arasında yer aldığını belirten Balparmak AR-GE ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı, açıklamasında şunları söyledi:
“Ulusal ve uluslararası bal regülasyonlarında yer alan mevcut kriterler, doğal balın belirlenmesinde artık yeterli değil. Bu nedenle yenilikçi analiz metotlarına büyük ihtiyaç duyuyoruz. Bu konuda dünya çapındaki çalışmaların ötesinde yenilikler ortaya koyuyoruz. Sofralara doğal bal sunmamızı sağlayan bu önemli başarı sayesinde, Balparmak AR-GE Merkezimiz, Uluslararası Bal İhtisas Komisyonu’nun doğal ballarda taklit ve hile yanı sıra arı ürünlerinin kompozisyonunun belirlenmesi konusundaki çalışma grubunun liderliğini üstlendi. Artık Balparmak AR-GE Merkezi’ni tüm bilim dünyası tanıyor. Bu hem markamız hem de ülkemiz için gurur verici bir gelişme.”
İstanbul’un arıcılık için sahip olduğu potansiyeli vurgulayan Suat Parıldar ise açıklamasında “Bu sorunların önlenmesine yönelik çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yaptığınız bilimsel araştırmaları daha detaylı konuşmak için Balparmak Kampüsü’nü tekrar ziyaret edeceğim” dedi.
Balparmak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Altıparmak değerlendirmesinde, “Sektörün sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için kamu ve özel sektör iş birliği büyük önem taşıyor. Türkiye, bir arıcılık ülkesi ve balı hakkettiği değere ulaştırmak mümkün, bu nedenle haksız rekabetin önlenmesi konusunda somut adımlar atmalı” sözlerini kullandı.
ETKİNLİK
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceGÜNDEM
12 gün önceGÜNDEM
13 gün önceGÜNDEM
13 gün önceGÜNDEM
13 gün önceEKONOMİ
14 gün önce