Dünya ortalamasının üzerinde verimliliği olan bir kent; Adana…

Dünya ortalamasının üzerinde verimliliği olan bir kent; Adana…

ABONE OL
Ekim 11, 2023 10:58
Dünya ortalamasının üzerinde verimliliği olan bir kent; Adana…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Tarımın Sesi– Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, katıldığı “100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi”nin açılışında hem tarımın, hem de insan emeğinin çok kutsal olduğunu söyledi.

Konuşmasında Adana’nın coğrafi yapısıyla birlikte tarımsal varsıllıklarına vurgu yapan Bilgiç, bölgenin dünya ortalamasının üzerindeki verimliliğine de değinirken şunları söyledi:

“Ülkemiz tarımının lokomotifi olan Adana’da coğrafi koşulların elverişliliği sayesinde yılda yaklaşık 2,5 ürün alınabildiği gibi Türkiye ve dünya ortalamasının üzerindeki verimi ile çok çeşitli ürünler yetiştirilebilmektedir. Bu çeşitli ürünlerin üretilmesinden sofralarımıza gelmesi insan emeği ve döktüğü alınteri sayesinde olmaktadır. Meşakkatli süreci fotoğraflayarak ölümsüzleştiren kurumlarımızın çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Kültür ve sanat şehri olan Adanamıza böyle bir çalışma yaparak güzel bir değer kattılar. Sergimizin 15 Ekim’e kadar sürecek ilk etabı burada başladı. 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasından borsamız fuayesinde, 24-27 Ekim 2023 tarihleri arasında ise Adana Müzesinde sergilenerek sanat severlerle buluşturacağız. Ben emeği geçen kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP