Dışalım tarımsal üretimi daraltıyor!

Dışalım tarımsal üretimi daraltıyor!

ABONE OL
Mart 24, 2024 20:06
Dışalım tarımsal üretimi daraltıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Üretim alanlarının daralmasının en önemli nedeninin bu ürünlerle ilgili uygulanan yanlış tarım politikaları ile girdi fiyatlarındaki aşırı yükselmeler olduğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda büyük sorunlara neden olacağını ileri sürdü.

Gürer, değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi:
betticketbet.com
Neredeyse ürettiğimiz kadar dışarıdan mercimek ithal eder duruma gelmemizi önleminin yolu, ekim alanlarını geliştirip, çiftçinin ürününü maliyetine göre değerlendirip destek vermektir. Çiftçiden ürün çıktığı zaman fiyat artıyor, sonra ithal ürün getiriliyor. Sanayici koruyan, ithalatçıyı destekleyen bir politika izleniyor. İthalat rakamlarının yüksek olması gıda için bir fayda sağlamıyor.

Tarım Bakanlığına verdiği soru önergesine gelen yanıtta, 2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı çiftçi sayısı 2.177.880 kişi olarak açıklandı. 167.547 çiftçi sözleşmeli bitkisel üretim yapmış. Ziraat Odasına kayıtlı 5 milyon çiftçi varken ÇKS kaydı yapanların sayısı 2 milyon 177 bine kadar düşmüş. Çiftçi bir yıl ürettiğinden para kazanamazsa farklı ürün arayışına giriyor. Yine kazanamazsa üretimden uzaklaşıyor. Bu konuda sıkıntı artabilir”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP