Rusya’da, savaşın “yumurta” etkisi…

Rusya’da, savaşın “yumurta” etkisi…

ABONE OL
Ocak 19, 2024 10:34
Rusya’da, savaşın “yumurta” etkisi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna savaşını ekonomik etkileri Rusya’da yumurta krizine neden oldu.

Wall Street Journal, Rusya’da yaşanan yumurta krizini analiz ettiği haberinde, ülkede savaştan çok yumurta temininin konuşulduğunu, hızla artan fiyatlar nedeniyle, Rus halkının yumurta için uzun kuyruklar oluşturduğunu aktardı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ülkede yaşanan yumurta şokundan hükümeti sorumlu tutarak kamuoyundan özür dilediğini aktaran gazete, geçen ay, yumurta kralı olarak bilinen bir tavuk çiftliği patronunun, yetkililerin yüksek fiyatlar nedeniyle çiftliğini soruşturmaya başlamasından kısa bir süre sonra suikast girişiminden kurtulduğunu aktardı.

Önceki gün açıklanan verilere göre yumurta fiyatları Rusya’da aralık ayında yüzde 60 civarında arttı.

Rus yetkililer, Batı’nın yaptırımları nedeniyle Avrupa’dan gelen çiftlik ekipmanları tedarikinin zorlaşması üzerine kümes hayvancılığı büyük zarar gördü ve ülkede yumurta krizi yaşanmaya başladı.

Rusya, yumurta krizini aşmak için ise Türkiye, Azerbaycan ve Belarus’tan yumurta ithalatını artırma kararı aldı. Bu kapsamda, 9 Ocak tarihinde yaklaşık 300 bin yumurta Türkiye’den Rusya’ya gönderildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP